lørdag 31. januar 2009

Lørdag

Hvilket stress det kan være å ha fri:) Alt som skal gjøres som du ikke rakk de andre dagene, der du hadde så mye å gjøre at du ikke visste når på døgnet du skulle gjøre det. Men har du fått gjort alt sammen? Ikke det? Nei, da er det ikke så mye å gjøre noe med, for nå skal barna legges, og etterpå skal jeg unne meg en lørdagskveld i sofaen. Med vaskemaskina i gang og ellers noen kopper her og der som skal vaskes og ryddes er det vel lite sannsynlig, men lov å håpe er det uansett!


Man kan se seg tilbake og lure. Lure på hvorfor dagene og ukene går så fort. Hva man får ut av alt sammen. Men er det ikke slik at alt sammen går i sitt vanlige tempo, og så får du ikke tid til å stoppe opp ved de vanlige situasjonene - og bare nyte og være til stede? Glede deg over at barna har det gøy. La barna få være barn, leke og trives.


Alt vi voksne styrer og ordner, skal fikse det og det før helgen tar slutt, gardiner og møbler må i hus, alt må stemme, alt må stå i stil. Er det ikke litt mye kav? Tror det er lurt å la stresset ligge, og bare nyte livet litt, så får gardiner være gardiner, og barna være lykkelig. En dag går så fort, en uke er ikke lenger noe annet enn sju små dager, som fort blir til en måned - og så er januar allerede slutt. Nei, se deg tilbake. Hva av dine drømmer har gått i oppfyllelse, og hva mer kan jeg gjøre for at noen rundt meg skal bli glad og få en litt bedre hverdag? Hvorfor hele tiden stresse og mase til egen lykke. Hvorfor ikke bare bry seg litt mer om sine egne og andre, så kommer lykken av seg selv.
Så fortsatt god helg alle sammen!


fredag 23. januar 2009

Oppbevaring

Nå er det endelig fredag! Alltid like deilig med fredagen, syns jeg. I kveld har vi fri, og barna får besøk til lørdag. Så i kveld skal vi bare kose oss alle sammen.

Så har jeg tusen ting hjemme som skulle vært kjøpt - helst før vi flyttet inn. Men nå har en del måtte vente litt. Hvis jeg får tid skal jeg se på stoff til kjøkkengardiner idag. Det må bare på plass nå altså. Men det kan jo bety at det fortsatt går noen mnd selv om jeg tenker da;)

Så har vi jo et grovkjøkken som absolutt ikke har blitt helt som den skal enda. Her har blitt husets store roterom, men her også må noen hyller og flere hengere. Utrolig hvor mange jakker og sko som hoper seg opp i en aldri så liten familie på fem. Skohylle har jeg nesten gitt opp, selv om det står høyt på ønskelisten.

Hadde bare alle ting hatt hver sin plass, så hadde det nok vært enklere å holde i orden, men fortsatt er det ting som står her og der og som jeg ikke syns jeg har plass til, men ikke vil kvitte meg med. Men en plass skal vi vel finne til det meste. Utrolig hvor mange ting man har,og hvor lang tid det går før man bor seg skikkelig til. Mye som vi hadde en plan for før vi bygde, og nå ser det ut til at vi kanskje gjør andre planer, men greit det så lenge det fungerer. Når du kom inn i huset så var det deilig bare å bo en stund - ikke ordne alt mulig.

Men var ikke disse hyllene her veldig tøffe da? Kanskje ikke så plassbesparende akkurat, men artige! Tror vi igrunn skulle hatt dobbelt så stort hus hvis vi skulle hatt plass til alt som vi ønsker å ha fremme:) Men det går seg vel til etterhvert. Har jo ikke bodd der så lenge heller da...mandag 19. januar 2009

Kjøkkenlampe

I dag syns jeg det var særdeles tungt å komme seg opp og ut! Deilig at vi nå går mot lysere tider - og idag er det sol og nesten helt blå himmel, så dagen i dag har mye lys i seg.

Når jeg nå sitter og her og tenker på lyset, så må jeg selvfølgelig bli minnet på min kjøkkenlampe.


Denne lekre Lastra som Antonio Citterio fra Italia har designet for Flos i 1999 er jo bare en drømmelampe - som jeg evt kan kjøpe når jeg blir rik:)


Ellers er jo denne Romeo Moon av Philippe Strack 1996 også veldig lekker.


Frisbi av Acille Catiglioni fra 1976 er jo også en tøff lampe som jeg igrunn har likt lenge, men vet ikke helt om den passer inn her hos oss.

Så lampen som står øvers på ønskelisten pr idag da, Louise Cambell sin Collage. Liker den veldig godt, og tror den kunne vært et bra element over spisebordet på kjøkkenet.
Kom gjerne med innspill og tips til andre lamper også.

søndag 18. januar 2009

Godt nyttår dere

På tide å oppdatere bloggen nå ser jeg. Godt nyttår til alle sammen. Har vært altfor labert her med bloggingen.

Kan vise noen bilder fra kjøkkenet mitt. Endelig virker pcen der vi har lagret bildene, og jeg har fått installert min laptop slik at den fungerer, så nå kan jeg legge ut noen bilder. Dette er fra kjøkkenet vårt.

Selv om vi har flyttet inn i huset, så er det svært mye som står igjen og som må gjøres og kjøpes. Desverre:) Men bare det å ha kommet inn er jo veldig deilig da. Jeg leter fortsatt etter kjøkkenbord og lampe.