tirsdag 26. august 2008

Planet
I dag var jeg og storebror og prøvde denne stolen. Og gjett om den var god å sitte i! Det var den virkelig. Og så kom trappa idag - ikke helt etter bestilling, men ble ihvertfall montert. Har ikke sett den selv ferdig montert, men ifølge mannen ble det veldig bra. Så ble parketten ferdiglagt i hallen idag, og da er det plutselig blitt rom utav den også. Gleder meg til i morgen og opp og se.

Men så har vi fått beskjed om at vi ikke får flytte inn før vi skal flytte ut av huset. Så da står vi uten bolig noen uker da mest sannsynlig. Litt kjipt, men får se hvordan vi løser det:) Akkurat nå står stuen full av pappesker og bobleplast - ikke noe vakkert syn akkurat, men en nødvendighet desverre. Gardinene er tatt ned og vasket, og her ser ikke akkurat så hjemmekoselig ut lenger nei. Tanken på lune høstkvelder med tente stearinlys virker nokså fjern her jeg sitter - men mest fordi tankene stort sett svirrer rundt illusjonen om at vi skal flytte ut av dette huset innen kort tid. Skremmende tanker som svirrer - kommer vi til å rekke det - og hvordan blir formen? Begynner å føle på at kreftene begynner å slippe taket, og jeg merker at vi er utrolig sliten - og blir fortere trøtt nå enn i begynnelsen.

Men da får vi ta kvelden - pappesker og bobleplast til side - senga here I come:)

fredag 22. august 2008

Helg i sikte


Nå er det snart helg. Denne helga får vi besøk. Søskenbarnet og ei venninne skal overnatte her, så det blir kjempekoselig. I morgen skal vi opp og få lagt tapet i kjeller-rommet, og forhåpentligvis få begynne å legge litt gulv. Trappen er nå bekreftet levert på mandag, så det håper vi holder mål denne gangen:) Hadde samme lovnad forje uke, men da dukket den ikke opp. Men denne gangen kommer de visst sier de, så da må vi henge i og bli ferdig med kjeller-rommet. Like greit for oss at den ble forsinket sånn sett:) Snekkerene er ikke ferdig med rommet enda, men vi må bare gjøre det beste utav det, og ta en del selv -slik vi har måtte gjøre så mange ganger.

Nå får jeg gå å lage ferdig middag til 7 personer. Så da får dere ha en riktig koselig helg alle sammen. Og god tur dere som er ute og reiser:) Håper dere finner mye fint! Vi skal ta godt vare på storebror!

tirsdag 19. august 2008

God natt:)


En liten hilsen i natt. Barna sover og jeg skal endelig legge meg selv også:) Har vært en travel dag, igjen. Nå er loftet bortimot helt ferdig. Tror vi har igjen 4 fliser + steinene i dusjen. Var og kjøpte de i dag, og gleder meg sånn til å dusje der:) Snart får jeg begynne å legge ut litt snart-ferdig-bilder, men foreløpig så syns jeg det er lite å vise frem...

god-natt-klem fra meg

søndag 17. august 2008

Rolig søndag

I dag har vi hatt en rolig dag - og bare kosa oss sammen med barna. Det var flott sol, og august er fortsatt en måned som minner om sommer. Deilig å bare kjenne på nærværet av de du er glad i, nyte livet og leve og puste i nuet. Valga er tatt, tiden går, og vi må leve med valga vi har gjort i livet. Deilig å bare kjenne at hagen står her - sett deg ned, ta en pust! Sånn skal livet være.

I tillegg kjøpte vi oss middag på et av byens (etter vår mening) beste spisesteder. Her spiste vi alt fra oksekjøtt i fløtesaus til reker og salat, pølser og toast. En dag er en dag, og en uke går så utrolig fort. Du må gripe dagen mens du har den. Snart kommer kvelden, og nok en dag er omme.


Måtte også bare ta med et fantastisk bilde av vår kjære lillebror. Han er ikke snau når det gjelder å komme seg frem. Her er han i full sving å klatre opp - det er brattere enn det ser ut på bildet:) Alle er så nydelige, alt er så nydelig - i dag er det bare godt å leve, godt å være til!

lørdag 16. august 2008

Hallen nærmer seg ferdig:)


Ja, nå har hallen vår blitt ferdig tapetsert - helt fra toppen av lofts-stua! Det blir veldig bra. Jeg har valgt en lys, eggehvit tapet, nesten samme farge som trappa vår. Neste uke er planene at trappen skal settes inn. Den er hvit, med eik trinn - som vi skal olje i samme farge som parketten i hallen.
Denne sommeren har vært unektelig flott, med mye sol - og varmt vær. Kanskje føles det slik fordi vi har stått på hodet inne i huset og tapetsert og styra. Tapetsert har vi klart å gjort på de aller varmeste dagene i sommer, og med 30 varmegrader, sol rett inn igjennom vinduet, så klarte vi å prestere å stå og tapetsere. Det er vel noe som heter at du ikke skal ha det for varmt så limen ikke tørker? Jeg tror nok at det var litt utenom boka, men tapeten henger no der nå, så får vi se for hvor lenge. Det er gøy å se tilbake på alt vi har gjort der oppe. Man blir knyttet sammen på en spesiell måte når man arbeider sammen, og får se nye sider ved enannen. Dette er spennende, og vi har hatt mange fine stunder der oppe - det skal være sikkert. Nå når det nærmer seg slutten, kjenner vi at kreftene minker, og det skal bli veldig godt å komme seg på plass og bare ha et hjem å holde i orden. Nå om dagen flakser vi fra den ene plassen til den andre, der vi lever i en unntakstilstand hele tiden. I morgen skal vi på konsert og forhåpentligvis klare å slappe litt av.

mandag 11. august 2008

Ny uke

Ja da har en ny uke begynt allerede. Tiden går veldig fort nå syns jeg. Nå er det bare 2-3 uker til vi må kjøre flyttelass. Hjelp, det har ikke gått opp for meg enda. Når jeg drømmer meg bort i det nye hjemmet, virker det som det er en evighet til. Jeg får ikke helt inn at det faktisk er nå snart at vi har et nytt hjem. Det kommer mange følelser, både positive og negative. Negative for det vi flytter fra, barna sine venner og området, nabolaget her. Tror vi alle kommer til å savne det veldig mye, siden vi trives veldig godt her oppe. Umulig å si hvordan det kommer til å bli, men føler en spenning ved å flytte også. Godt og trygt her, vet hva man har, mens man vet ikke så mye om hvordan alt vil bli der borte.

fredag 8. august 2008

Besøk fra Filippinene

I dag skal vi avgårde å møte en venn fra Filippinene - som vi faktisk aldri har møtt tidliger, men bare hatt kontakt med gjennom brev. Hun har vært alvorlig syk av Tuberkolose, men har fått medisiner og hjelp, og lever nå et godt liv sammen med sin familie i Manila. Gleder meg til å møte henne, siden vi bare har hørt om hverandre og aldri møttes. Hun tilhører familien, og vi er glad hun endelig har hatt mulighet å komme til Norge.Republikken Filippinene er en øynasjon i Stillehavet, som består av
7 107 øyer omkring 100 km sørøst for det asiatiske fastlandet.
Landet var spansk koloni fra 1521 til 1898, og deretter kontrollert av Amerikas forente stater til 1946. Det er sammen med Øst-Timor og Sør-Korea et av de tre asiatiske land som har kristendom som dominerende religion. Sammen med den amerikanske innflytelsen har dette gjort Filippinene til et av Asias mest vestligorienterte land.Manila ligger i tropene. Årlig gjennomsnittstemperatur er på 26,7 °C og svinger med bare knappe 4 °C gjennom året. Det er i gjennomsnitt 2069 mm nedbør i året, hvorav nesten tre fjerdedeler faller under månedene fra juni til september, da Manila er under innflytelse fra sørvestmonsunen. Fra januar til april er klimaet tørt, fra mai til desember fuktig.

Rom til lillebror

Jeg tror lillebror hadde trives med en sånn seng. Drømmer meg litt bort nå om dagen med tanke på barnerom. Tror denne sengen må bli kjøpt inn, hvis de passer til de andre flotte møblene som han skal ha fra www.Kidsparadise.no. Jeg skal ta med meg en stol og se om blåfargene står i lag. Om ikke annet må jeg vel male opp igjen hele rommet hans. Men da får jeg litt dårlig samvittighet med tanke på de som har hjulpet til med malinga. Men må man så må man...

Barnerom

Nå har vi vært å sett på senger til storebror og lillebror. Har falt for serien Small World. Her var utrolig mye lekkert. Lillebror koste seg skikkelig i showroomet i butikken. En utrolig flott og forseggjort serie, i god dansk kvalitet. Prinsessa i familien falt også for denne serien, men hun har nettopp fått seg ny seng, så må nok klare seg med den en stund til - selv om jeg må innrømme at jeg var helt enig i at denne serien var veldig koselig. De hadde også bord, stoler og benk, men syns stolene virket veldig små - og at de da vokser fra de ganske lett. Lene-stolen derimot falt jeg veldig for da;)

onsdag 6. august 2008

Jordbær-syltetøy


I dag var jeg og kjøpte jordbær. Her er vi ikke så veldig glad i jordbær som er fryse og tines opp, så alt gikk til jordbærsylte. Godt å ha i fryseren når man skal ha nystekte vafler eller boller. Jeg må innrømme at jeg ikke klarte helt å vente, så jeg tok meg en skive med jordbærsylte til kvelds. Og det var nammmm.............. Kjempegodt.
Ny Ikea-katalog


I disse dager har det blitt lansert ny Ikea-katalog, og det er jo spennende å se om de kommer med noen nyheter som det kan være kjekt å følge med på. Har ikke fått sett igjennom hele katalogen enda, men fant en fin sjeselong som jeg fikk lyst å kjøpe til prinsessen.


Ikea sin idè ser ut til å være at store mønster og lekre farger skal være lov å kombinere i interiøret. Spesielt mye rosa skal det være av nyhetene, og det passer jo bra til prinsesse-rommet - også i kombinasjon med rødt, og er en del av interiøret jeg skal bruke når jeg skal lage barerom til prinsessen. Det blir spennende å se mer i katalogen!

Barnehage


To av barna våre er i tilvenning i barnehagen i dag. Spennende å se hvordan det skal gå. Jeg er både glad for at de har fått plass i denne barnehagen, og litt lei meg, fordi jeg skulle ønske jeg hadde mulighet å ha dem hjemme hos meg. Men sånn som det har blitt har jeg ikke muligheten til det desverre. Nå håper jeg bare at de kan trives der og få gode venner. Tror begge to har stor mulighet for å kunne trives.

tirsdag 5. august 2008

Kroneboks


Er ikke denne søt? Lillebror skal få en slik på rommet sitt som står til de flotte prinse-møblene hans. Det finnes mye vakkert i denne serien, og det er kjempegode priser på www.kidsparadise.no. De har mye flott, så verdt å ta en tur innom.
Der finnes mange ting som jeg ønsker meg til prinse-rommet. Her er en oversikt over mye av det jeg ønsker meg til lillebror:)

søndag 3. august 2008

Så var det søndag igjen!

Og dermed var nok en uke over. Nå er det igrunn bare 4 uker til alt må være ryddet ut av huset vårt. Hjelp. Det går fort. Orker ikke tenke på hvor travelt det kommer til å bli fremover. Det er så mange ting man gjerne skulle gjort på en gang.


Igrunn så drømmer jeg meg bort til varmere strender - og bare koble helt av og nyte livet. Men det blir nok en drøm jeg bare må ta meg tid til å drømme.

Klokke


Hva syns dere om denne klokken? Tror den kanskje ville ha passet til kjøkkenet mitt da:)
I dag er ihvertfall gulvet på kjøkkenet ferdig lagt, og stuegulvet er kommet veldig langt:) Nå begynner det å bli et hus - ikke bare en arbeidsplass. Mye arbeid igjen i hallen enda, før jeg får tapetsert der. Ikke sikkert det er så lenge til trappen kommer heller, og da er det greit at alt hadde vært ferdig. Men byggeleder er tilbake på mandag, og da skal vi høre med han hva vi gjør med platene i gangen, om de kan være slik eller om de må byttes. Hvis de skal byttes så må vi sikkert sparkle alt på nytt. Men sikkert verdt det!

lørdag 2. august 2008

Vaskerom

Nå i dag har jeg lagt flis på vaskerommet. Det er spennende. I morgen håper jeg å komme nokså langt, og storebror har veldig lyst å hjelpe til. Så da kanskje vi snart kan bytte inngang. Jeg har lyst å ha litt farger og stæsj der inne. Ble inspirert av et vaskeroms-oppsett på Kvik. De hadde klistret på runde merker i knall farger. Men jeg tenkte kanskje det kunne gå ann å male slike rundinger hvis man brukte passer og kjøpte noen friske farger. Og da hadde det til og med kanskje passet godt med en "Hang-it-all" fra Eames. Tror det kunne blitt litt lekkert:)


Jeg kunne brukt disse fargene, og tatt de igjen på veggen på rundingene. Der jeg tenker å ha disse rundingene mine, som er ca 12 cm i diameter, er på veggen der innredningen med vaskemaskin og vask skal være. Tenker å ha veggskap over benken, for å få mest mulig oppbevaringsplass også.


Har ikke bestemt meg for fronter eller noe på disse, men skulle nok ikke forundre meg om at det ble hvit høyglans - og da enten fra Ikea eller Kvik. Det er på denne veggen jeg har lyst å prøve meg litt frem med disse rundingene mine. Så får vi se hva det blir og om det blir fint.

fredag 1. august 2008

Barna er så viktige

Jeg ønsker så gjerne å dele noen tanker med dere. De små barna, de vokser så fort, og hverdagen går sin gang. Prøver å bli mer bevisst på å bruke de små stundene sammen med barna, og være sammen med de, og gjøre ting sammen med de som de setter pris på. Hverdagen går så altfor fort, og tiden kommer som kjent ikke tilbake. Det er så viktig å bruke tid med hver enkelt av barna, og vise de at de betyr noe helt spesielt for meg.


Dagene går så fort, og det kan være vanskelig å tenke seg at dagen i dag skal gi et minne. Men hvis man fyller dagen med noe som er verdt å huske, noe som barna og vi kan ha som et felles, godt minne, da kan vi glede oss over de små ting - som ikke trenger å være annet enn et felles måltid fylt med humør og gleder. Barna er viktig for meg! Og jeg skulle ønske jeg kunne bruke mye mer tid sammen med de!