fredag 8. august 2008

Besøk fra Filippinene

I dag skal vi avgårde å møte en venn fra Filippinene - som vi faktisk aldri har møtt tidliger, men bare hatt kontakt med gjennom brev. Hun har vært alvorlig syk av Tuberkolose, men har fått medisiner og hjelp, og lever nå et godt liv sammen med sin familie i Manila. Gleder meg til å møte henne, siden vi bare har hørt om hverandre og aldri møttes. Hun tilhører familien, og vi er glad hun endelig har hatt mulighet å komme til Norge.



Republikken Filippinene er en øynasjon i Stillehavet, som består av
7 107 øyer omkring 100 km sørøst for det asiatiske fastlandet.
Landet var spansk koloni fra 1521 til 1898, og deretter kontrollert av Amerikas forente stater til 1946. Det er sammen med Øst-Timor og Sør-Korea et av de tre asiatiske land som har kristendom som dominerende religion. Sammen med den amerikanske innflytelsen har dette gjort Filippinene til et av Asias mest vestligorienterte land.



Manila ligger i tropene. Årlig gjennomsnittstemperatur er på 26,7 °C og svinger med bare knappe 4 °C gjennom året. Det er i gjennomsnitt 2069 mm nedbør i året, hvorav nesten tre fjerdedeler faller under månedene fra juni til september, da Manila er under innflytelse fra sørvestmonsunen. Fra januar til april er klimaet tørt, fra mai til desember fuktig.

Ingen kommentarer: