søndag 27. juli 2008

Kleshenger


Jeg er på leting etter en praktisk og lekker måte å henge klær på i vindfangen. Jeg kom over disse i dag, og syns de var veldig tøffe.

Frost Design ble nylig tildelt den prestisjefylte Red Dot Design Award 2008 for stumtjeneren Wishbone. De morsomme knaggene Camouflage fikk også det røde merket, så de danske designerne Busk+Hertzog som står bak begge produktene, fikk virkelig markert seg på den internasjonale designstjernehimmelen.

– Vi har siden starten vært fokuserte på å utforme produkter til et internasjonalt marked, men med røtter i den skandinaviske designtradisjonen. Da er det jo fantastisk at en internasjonal jury vurderer våre produkter til å være blant de beste i verden, sier Hertzog.

De to designerne liker å leke seg, så både humor og funksjonalitet er en viktig del av arbeidet.

– Camouflage er et produkt der den grunnleggende ideen er å inkludere eierens kreativitet, ettersom produktets endelige utforming først skjer under selve monteringen. De veggmonterte knaggene kan vendes i utallige retninger og monteres i tre forskjellige dybder. Dette gjør det til en morsom og kreativ veggdekorasjon med stor funksjonalitet, sier Hertzog.

Med Wishbone ønsket de to designerne å skape et møbel som i seg selv kan fungere som et skulpturelt element – også når det ikke er i bruk.
– Ønskekvisten er også en form som de fleste mennesker forbinder med noe positivt, noe som er passende for stumtjeneren, et av de første møbler man møter i sitt hjem, sier han.

Busk+Hertzog møter selv mye positivitet for tiden. I tillegg til Red Dot Award, fikk de også danskenes fineste designpris, Møbelprisen 2008, så vi kan vel trygt si at de definitivt har markert seg.

Ingen kommentarer: