lørdag 31. januar 2009

Lørdag

Hvilket stress det kan være å ha fri:) Alt som skal gjøres som du ikke rakk de andre dagene, der du hadde så mye å gjøre at du ikke visste når på døgnet du skulle gjøre det. Men har du fått gjort alt sammen? Ikke det? Nei, da er det ikke så mye å gjøre noe med, for nå skal barna legges, og etterpå skal jeg unne meg en lørdagskveld i sofaen. Med vaskemaskina i gang og ellers noen kopper her og der som skal vaskes og ryddes er det vel lite sannsynlig, men lov å håpe er det uansett!


Man kan se seg tilbake og lure. Lure på hvorfor dagene og ukene går så fort. Hva man får ut av alt sammen. Men er det ikke slik at alt sammen går i sitt vanlige tempo, og så får du ikke tid til å stoppe opp ved de vanlige situasjonene - og bare nyte og være til stede? Glede deg over at barna har det gøy. La barna få være barn, leke og trives.


Alt vi voksne styrer og ordner, skal fikse det og det før helgen tar slutt, gardiner og møbler må i hus, alt må stemme, alt må stå i stil. Er det ikke litt mye kav? Tror det er lurt å la stresset ligge, og bare nyte livet litt, så får gardiner være gardiner, og barna være lykkelig. En dag går så fort, en uke er ikke lenger noe annet enn sju små dager, som fort blir til en måned - og så er januar allerede slutt. Nei, se deg tilbake. Hva av dine drømmer har gått i oppfyllelse, og hva mer kan jeg gjøre for at noen rundt meg skal bli glad og få en litt bedre hverdag? Hvorfor hele tiden stresse og mase til egen lykke. Hvorfor ikke bare bry seg litt mer om sine egne og andre, så kommer lykken av seg selv.
Så fortsatt god helg alle sammen!